Miért viselnek egyes országok arcmaszkokat, mások miért nem

- Jul 02, 2020-

Hongkongban, Szöulban vagy Tokióban a maszk vagy az arc nélkül való kilépés nem kielégítő lehet.


Az elmúlt hetekben számos európai ország ajánlásokat tett közzé bizonyos nyilvános helyeken maszkok viselésére, míg az Egyesült Királyságban a legújabb ajánlás az, hogy maszkokat helyezzenek el"-ben; zárt terekben, ahol a társadalmi elidegenedés nem mindig lehetséges," mint például a tömegközlekedés és néhány nyilvános hely. bolt.


Az Egyesült Államok több állama is hasonló ajánlásokat nyújtott be, és még a Fehér Ház is előírja, hogy minden dolgozónak maszkot kell viselnie - bár Donald Trump elnök továbbra sem hajlandó maszkot viselni.

A hivatalos ajánlások ellenére sokan még mindig nem viselnek maszkot, és egyes kormányok még mindig nincsenek meggyőződve a tudományról.


Az, hogy egyesek miért viselnek maszkot, mások nem, nem csak a kormány irányelveivel és az orvosi tanácsokkal, hanem a kultúrával és a történelemmel, a bizonyítékokkal kapcsolatos vitákkal és még a személyes szabadsággal is összefügg.


Hivatalos nyelv a maszkon

A koronavírus kitörése óta az Egészségügyi Világszervezet hivatalos ajánlása az, hogy csak kétféle ember viseljen maszkot: azok, akik betegek és tüneteket mutatnak, és azok, akik a koronavírus gyanújával küzdenek. .


Senkinek nem kell maszkot viselnie. A szakértők több okot is felhoztak.


Az egyik az, hogy mivel a jelenlegi kutatások azt mutatják, hogy a vírusok cseppenként terjednek, és szennyezett felületekkel érintkeznek, a maszkok nem tekinthetők megbízható védőintézkedésnek más módszerekkel összehasonlítva. Ezért megvédheti Önt, de csak bizonyos helyzetekben (például amikor szoros kapcsolatban áll másokkal, a fertőzött személy tüsszenthet vagy köhöghet az arcán). Ezért a szakértők szerint hatékonyabb, ha gyakran mosson kezet szappannal és vízzel.


Egy pár:Viselhetek maszk helyett arcvédőt? Következő:A Fülöp-szigetek az új szállítási szabályok miatt az arcmaszkok „vásárlásának” trendjét váltja ki