Mit tanulhatna a Nyugat Ázsiától?

- Jul 02, 2020-

Mit tanulhatott a Nyugat Ázsiából?

A koronavírus esetei nyugaton szaporodtak, és az országok szigorú intézkedéseket jelentettek be, beleértve az osztályok felfüggesztését és felfüggesztését.


A járvány néhány héttel ezelőtt Ázsia számos országát sújtotta - egyes helyeket dicsérték a fertőzések nagy száma miatt. Például, bár Szingapúr, Hong Kong és Tajvan közel van Kínához, az esetek száma viszonylag alacsony.


Milyen más munkát végeztek - vannak-e tanulságok más országokból?


1. lecke: Vedd komolyan, és cselekedj gyorsan

Az egészségügyi szakértők egyetértenek abban, hogy ugyanazokat az intézkedéseket hozzák a járvány kiterjedt tesztjeinek ellenőrzésére, a fertőzöttek elszigetelésére és a társadalomtól való távolságtartás ösztönzésére. A Nyugat most változó mértékben alkalmazza ezt az intézkedést, de a fő különbség az, hogy sok ország nem jár ilyen gyorsan.


Tikki Pangestu, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) korábbi kutatási politikájának vezetője elmondta:" Az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok elveszítette esélyeit."" Még mindig két hónap választ el a Kínában történtektől, de általában úgy gondolják, hogy' Kína messze van, minden nem fog megtörténni'."

Kína először beszámolt a&esetéről: titokzatos Sars-szerű tüdőgyulladásról" Jelenleg nincs emberről emberre terjedő útvonal, és a vírusról keveset tudunk, de Szingapúr, Tajvan és Hong Kong három napon belül megerősítette az ellenőrzéseket a határokon - Tajvan még az induló járatok utasait is ellenőrizte Wuhanból Leszálltak a gépről.


Amint a tudósok többet megtudnak erről a vírusról, egyértelmű, hogy a tünetek nélküli emberek továbbra is megfertőződnek. Ezért elengedhetetlen a tesztelés.


2. lecke: Tegye átfogóvá és megfizethetővé a teszteket

Kezdetben megugrott az esetek száma Dél-Koreában. Azonban gyorsan kifejlesztett egy tesztet a vírusra, amely mára több mint 290 000 embert tesztelt. Körülbelül 10 000 tesztet végeznek naponta ingyen.


Ooi Eng Eong, a Szingapúri Nemzeti Egyetem újonnan megjelenő fertőző betegségek professzora elmondta:" A népesség erősítésének és szűrésének módja valóban kiváló."


Miután a közel-keleti légúti szindróma 2015-ben kitört és 35 halálesetet eredményezett, Dél-Korea gyors jóváhagyási rendszert hozott létre a fertőző betegségek vizsgálatára.

Ezzel szemben az Egyesült Államokban történő tesztelést elhalasztották - az első tesztcsomag problémás volt, és a magánlaboratóriumok nehezen tudták teljesíteni a tesztüket. Sokan próbálnak keményen tesztelni, az ára pedig drága. Végül a törvény mindenki számára ingyenes tesztet végzett.


Ugyanakkor az Egyesült Királyság kijelentette, hogy csak azok a kórházi betegek kerülnek rutinvizsgálatra. Ez megnehezíti az enyhe tünetekkel járó esetek azonosítását.


Pangestu professzor felismeri, hogy egyes országokban nincs elég tesztcsomag. Az átfogó tesztet azonban"-ként írta le, a legfontosabb prioritás" és hozzátette:" Fontosabb lehet olyan emberek tesztelése, akik tüneti tünetekkel rendelkeznek, de nem feltétlenül kórházban vannak, és továbbra is továbbítják a vírust."


Egy pár:- Mikor lesz oltásunk? - A Covid-19 oltással kapcsolatos kérdések és válaszok megértése Következő:Hogyan kell viselni egy arcvédő szemüveggel