Hongkongi vezető Exec. Carrie Lam elhalaszthatja a szeptemberi választást a Covid-19-re hivatkozva - jelentés

- Jul 28, 2020-

Hongkongi vezető Exec. Carrie Lam elhalaszthatja a szeptemberi választásokat a Covid-19 hivatkozásával - írja

A helyi média olyan forrásokat idézett, amelyek szerint a koronavírus-fertőzések jelenlegi hullámában a hongkongi kormány elhalaszthatja a törvényhozói tanács 2020-as választásait.

GG quot; Hong Kong Economic Times" és" Citizen News" számolt be arról, hogy Carrie Lam vezérigazgató a tervek szerint kedden külön ülést tart a Végrehajtó Tanáccsal, és bejelentheti, hogy a választásokat elhalasztják.


Jasper Jasper, a Jogalkotási Tanács korábbi elnöke szombaton azt javasolta, hogy a választásokat legalább egy évvel el lehet halasztani. Elmondta, hogy a koronavírus kitörése során nehéz lesz teljes mértékben járványellenes intézkedéseket végrehajtani és fenntartani a társadalmi távolságtartást.

Szerinte hétfőn szigorították a nyilvános összejövetelekre vonatkozó korlátozásokat, hogy a csoportos összejöveteleket kettőre korlátozzák, szintén megnehezíti a választások megtartását.


Tsang Yinquan a Peking-párti párt Hongkong Jobbáért Demokratikus Szövetsége alapító elnöke és a törvényhozás volt vezetője. Tsang Yinquan elmondta, hogy szerinte a kormánynak nincs más választása, mint átütemezni. Elmondta, hogy az új ciklus 2021. október 1-jén kezdődhet, és a vezérigazgató utasíthatja a Törvényhozó Tanács elnökét, hogy sürgősségi ülést hívjon össze, amelyen a jelenlegi jogalkotók részt vesznek a törvényhozás feladatai ellátására.


Tan Yaozong, hűséges támogató Pekingben ugyanakkor múlt hétfőn kijelentette, hogy a 14 napos kötelező karanténintézkedések megakadályozhatják a Nagy-öböl térségében élő néhány hongkongi embert a szavazásban. Szerinte a kormánynak nem szabad kizárnia a szavazás elhalasztásának lehetőségét.


Egy pár:A Fülöp-szigetek frissítések kötelező arcmaszkok és arcvédők Következő:Viselhetek maszk helyett arcvédőt?