Élelmiszercsomagolás Az energiatermelés csökkentése és a hulladékszennyezés csökkentése

- Oct 26, 2017-

Az élelmiszer-csomagolóanyagok, az élelmiszeripar és az élelmiszeripar gyors fejlődésével élelmiszer-csomagolóanyagokat használnak élelmiszer-csomagolásban. De a gyors fejlődés idején az élelmiszer-csomagolás is nagy kihívásokkal szembesül, vannak olyan sürgős problémák, mint például a csomagolóanyag-biztonság, a csúcsminőségű terméktervezés és a gyártási kapacitás, a termékcsomagolás és egyéb kérdések, ezek a problémák nem csak a fejlesztést az élelmiszer-csomagolóiparban, hanem közvetlenül befolyásolja a kínai élelmiszeripar fejlődését.

A papír csomagolóanyag hagyományosabb élelmiszer-csomagolási alkalmazási anyagok, különösen a petrolkémiai iparban a fejlesztés előtt, az élelmiszer-csomagolás túlnyomó része papíralapú anyagok használata, saját előnyei kiemelkedőbbek, egyszerű feldolgozás, környezetszennyezés és így on, eddig Európában és az Egyesült Államokban és más fejlett országokban szupermarket vásárlás még mindig népszerű papír csomagolás.

De maga a papírcsomagolás is hajlamos a szennyezésre, a baktériumok tenyésztésére és más problémákra. A következőket tartalmazzák:

(1) A papír csomagolóanyag maga a problémák. A papírfeldolgozó anyagok szigorú követelményeket tartalmaznak, beleértve a tiszta faggyút a legjobb nyersanyagokhoz, de a modern társadalom szemszögéből nézve a tiszta faggyú ára viszonylag magas, az élelmiszer-csomagolás gazdaságosságának felhasználása gyenge, sok csomagolóanyag gyártó úgy dönt, hogy újrahasznosítja a hulladékpapírt, a szalmaszepet és más nyersanyagokat, ami számos biztonsági kockázatot eredményez.

(2) Kémiai additív probléma. A papíripar egyre népszerűbb az adalékanyagok technológiai fejlesztésében, beleértve a fehérítőt, a festékeket és így tovább, ezek az anyagok az emberi szervezetben komoly károkat okoznak. Ezen túlmenően maga a papírcsomagolás erős permeabilitási jellemzőkkel bír, a papírcsomagolás használata élelmiszer-kémiai szennyeződést okozhat.

(3) A szállításból származó szennyezési problémák. A papír anyagának mechanikai keménysége nem elegendő, a külső porra, a baktérium adszorpciós ereje erősebb, a szállítási folyamat okozza az élelmiszer-szennyezést.

Élelmiszer-csomagolás A nem toxikus anyagok ártalmatlanok az élelmiszer-termelési folyamatra, az emberi szervezet kiválasztására, az élelmiszer-és környezetvédelmi szempontból nem toxikus, ártalmatlan és alacsony szennyező anyagokra utalnak. Az élelmiszer csomagolóanyag vagy mérgező maradék mérgező összetevője teljesen tilos használni. Az élelmiszer-csomagolás funkcionális követelményeinek kielégítése érdekében, amennyire csak lehetséges, nem használnak összetett anyagokat, a kíméletes keverék és a festék gondos használatát, csökkenti az élelmiszer csomagolóanyagok használatát a nyomtatásban.

Évtizedeken keresztül az élelmiszer-csomagolóanyagok fogyasztói különböző fokú bizalomépítéssel rendelkeznek. Viszonylag nagy a bizalom az üveg, a papír és a fém.

Sokszor azonban ezek a tapasztalatok nem teljesen megbízhatóak. Például néhány fehér papír, amely fluoreszkáló fehérítőszereket használ, fehér, fluoreszkáló fehérítő anyagot használ fel erősen alumínium fólia élelmiszer csomagolóanyagok kémiai rákkeltő hatása miatt, akut és krónikus nehézfém mérgezéshez vezethet. A tervezőknek és az élelmiszer-csomagoló vállalkozásoknak a vonatkozó jogszabályok, előírások és a vonatkozó szabványok szerint biztonságos élelmiszer-csomagolóanyagokat kell kiválasztaniuk.

Most támogassák az öko-környezetvédelmet, a különböző csomagolást az energiafogyasztás és a környezetszennyezés szükségességének folyamatában.

Az élelmiszer-csomagoló gyártóknak és az élelmiszer-csomagoló-tervezőknek továbbra is vizsgálniuk kell az alacsony energiafogyasztású anyagok felhasználását, törekedniük kell a csomagolóanyag-módszerek csökkentésére, és arra törekedniük kell, hogy csökkentsék a termelés energiafogyasztását, csökkentve a hulladékszennyezést.

mint például a lebomló anyagok, az ehető anyagok, az újrahasznosított anyagok használata, például a nagy hasznosítású újrahasznosított anyagok használata, az alacsony környezeti terhelés csökkentheti a termelési energiafogyasztást és csökkentheti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. A lebomló élelmiszer csomagolóanyagok felhasználás után fotoszintézis útján, a talaj vagy a víz mikrobiális szerepében, a természetes bomlási állapotban, és végül a méreg nélkül visszatérnek a természetbe.

Gyakran használunk ehető csomagolóanyagokat, például csomagolt fagylalt kukorica pirítós csomagolócsészéket és cukorka csomagolásban használt Nuomizhi.


Egy pár:Ajándék dobozok összességében gyönyörű és nagylelkű Következő:PVC táskák Az alkalmazási területek is növekszenek