Az élelmiszer-csomagolás védelmi funkciója és annak célja, hogy meghosszabbítsa tárolási idejét

- Nov 06, 2017-

Az utóbbi években az élelmiszer-csomagolás egyre inkább értékeli a fogyasztók otthon és külföldön, és sok ország kereskedelmi akadályokat állított fel az élelmiszer-csomagolás kérdésében. Ezután az érintett vállalkozásoknak figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy mi a probléma, összegezte a következő pontokat:

1Az élelmiszer jellemzőinek és a védelmi feltételek követelményeinek megértése érdekében a vállalatoknak figyelmet kell fordítaniuk az élelmiszer-összetevők - különösen a zsír-, fehérje-, vitamin- és egyéb tápanyagok - érzékeny tényezők - köztük a fény, az oxigén, a hőmérséklet, a mikrobiális és a fizikai - mechanikai mechanika és egyéb tényezők. Csak a csomagolt élelmiszerek és azok érzékeny tényezőinek biológiai, kémiai és fizikai jellemzőinek elsajátításával, az igényeik védelmi feltételeinek meghatározásában meghatározhatjuk, hogy milyen csomagolóanyagokat, csomagolást, technológiát kell alkalmazni a csomagolási művelet végrehajtásához annak érdekében, hogy annak védő funkcióját és a tárolási idő megfelelő kiterjesztését.

2A csomagolóanyagok teljesítményének, alkalmazásának hatókörének és feltételeinek tanulmányozása és nyomon követése. A csomagolóanyagok széles körű teljesítményt nyújtanak, és ezért csak a különböző csomagolóanyagok és konténerek teljesítményének megértése érdekében, a csomagolt élelmiszerek védelmi követelményeinek megfelelően nem csupán az élelmiszerek ízének és minőségének védelmére, hanem a áruk értékét, és az integrált csomagolást ésszerű csomagolóanyagként kell elkészíteni.

3Master megfelelő csomagolási technikai módszerek. Egy adott élelmiszer esetében a megfelelő csomagolás és tartály kiválasztásának, valamint a legmegfelelőbb csomagolási technológiák kiválasztásának szükségessége mellett. Ugyanaz a fajta élelmiszer gyakran alkalmazhat különböző csomagolási technológiai módszereket ugyanazon vagy hasonló csomagolási követelmények és hatások elérése érdekében. Például könnyen oxidált élelmiszerek esetén vákuum vagy felfújható csomagolás használható, vagy a tömítőanyag csomagolható. De néha a kitűzött követelmények és hatások elérése érdekében különleges csomagolási technológiát kell elfogadnia. A csomagolási technológia kiválasztása szorosan kapcsolódik a csomagolóanyagok kiválasztásához és a csomagolt élelmiszerek piaci orientációjához.

4Tanulmányozni és megérteni az árucikkek piaci helyzetét és a regionális forgalom feltételeit. Az árucikkek piaci irányultsága, a közlekedési mód és a forgalmi térség éghajlati és földrajzi adottságai azok a tényezők, amelyeket figyelembe kell venni az élelmiszer-csomagolásban. A különböző országokba irányuló áruk és áruk belföldi értékesítése, a csomagolás és a dekorációra vonatkozó követelmények eltérőek, a csomagolási követelmények különböző szállítási módjai nem azonosak. Az élelmiszer-csomagolás esetében az éghajlatváltozás az áruforgalomban nagyon fontos, mivel a hőmérséklet nagyban befolyásolja az élelmiszerek belső összetevőinek kémiai változásait, az élelmiszer-mikroorganizmusok és azok csomagolóanyagainak akadályát.

5Tudja meg és ismerje meg a csomagolás és a csomagolóanyagok általános szerkezetét az élelmiszer hatásáról. A vállalkozásoknak meg kell érteniük az adalékanyagok és egyéb összetevők csomagolóanyagait az élelmiszer-migrációhoz, valamint a csomagolási konténereket az élelmiszer-oldat beszivárgása és az élelmiszer minőségére gyakorolt hatás tekintetében.

6A méretezhető csomagolószerkezet kialakítása és díszítése. A csomagolási költségeket az élelmiszerek védelmi követelményeinek, a csomagolási mennyiségnek és így az ésszerű csomagolási tervnek megfelelően, beleértve a tartály alakját, a nyomószilárdságot, a szerkezeti alakot, a méretet, a tömítési módot és így tovább a látványtervezést, meg kell próbálnia elérheti a csomagolószerkezetet, megtakaríthatja az anyagot, megtakaríthatja a szállítási helyet és megfelel a Times áramlásának, elkerülheti a túlzott csomagolást és megtévesztő csomagolást. A csomagolást és a dekoráció tervezését a termékkel kell ellátni, hogy a védjegy szemet gyönyörködtető, tömör szöveget, élénk színű, vizuális hatásokkal teli, és megfeleljen a célzott fogyasztói preferenciáknak. Az exportáruknak figyelmet kell szentelniük a fogyasztó országok nemzeti szokásainak, és kerülniük kell a fogyasztói csoportok tabutását.

7Master a csomagolási teszt módszert. A minősített termékeknek rendelkezniük kell minősített csomagolással, áruvizsgálattal kell maguknak a terméknek felismerniük, a csomagolást is meg kell vizsgálni, a forgalomba hozatal előtt minősíteni kell. Rengeteg csomagolási kísérleti projekt létezik, de nem minden csomagot kell teljes mértékben tesztelni. Milyen vizsgálatokat kell végrehajtani az egyedi csomagoláson, a csomagolt élelmiszer jellemzőiről és érzékeny tényezőiről, a csomagolóanyagok típusáról és nemzeti szabványairól és szabályozási követelményeiről. Például a konzervek külső csomagolása gyakran meg kell határozni a bevonat feloldódását az élelmiszerben, a deoxidizációs csomagnak meg kell határoznia a csomagolóanyagok oxigénáteresztő képességét, a nedvességálló csomagolásnak meg kell határoznia a csomagolóanyagok vízgőzátviteli sebességét.


Egy pár:Az átlátható PVC anyagcsomag a tervezők új kedvence lett Következő:Ajándék dobozok figyelni, hogy divatos és szép környezetvédelmi kérdések