Az arcvédők jobbak, mint a maszkok a koronavírus elleni védelem érdekében

- Jul 30, 2020-

Vannak, akik mindkét fertőzésmegelőzési módszert választják. Hope Taitz, New York-i befektetési menedzser, aki gyakran utazik üzleti célokra, együtt kezdett arcmaszkot és arcvédőt viselni, amikor látta, hogy a pandémia kibontakozni kezd, miközben januárban és februárban 100 000 mérföldnyi utat naplózott. Azt mondta, hogy az egyik legjobb dolog, amit Ázsiában utazott, a mély buborékos napernyők voltak, amelyek elboríthatnak a fejétől a közepéig.


Ön' valószínűleg csak olyan egészségügyi dolgozókat talál, akik egyszerre viselnek pajzsot és maszkot is. "Nem' nem hordom egyedül a pajzsot" - mondja Anne Mary Orr, az oklahomai Broken Bow magánorvosi fogorvosa. „A munka során a pajzs lényege, hogy a részecskék ne kerüljenek le a maszkról. Az alatta viselt N95 maszk segít kiszűrni a vírus légzését. A legnagyobb kockázat az, hogy a munkahelyen belélegzünk egy aeroszolt, nem pedig a cseppekre összpontosítva. "


Kristi Carnahan, a kaliforniai Palo Alto Stanfordi Kórház sürgősségi osztályának bejegyzett ápolója azt mondja, hogy maszkot is visel műanyag arcvédője alatt, hogy több „védelmet nyújtson a levegőben lévő bármi ellen, ami a szájába vagy az orrába kerül, amikor lélegzik."


Ennek az érvelésnek lehet értelme egy egészségügyi környezetben, mondja Adalja, de "nem hiszem, hogy' nem hiszem, hogy sokkal több hasznot hozna a maszk viseléséből, ha már' átlagosan már van egy arcvédője" személy." A pajzsod alatt felfelé lebegő vírusrészecskék esélye a legtöbbünk számára hosszú lövés, hozzáteszi: „Valakinek alatta kell állnia és tüsszögnie kell benned. Különös körülmény lenne, ami ezt kiváltaná. ”

Carnahan elismeri, hogy a maszkok nehezek olyan emberekhez, mint ő, akik hallási nehézségekkel küzdenek. Azt mondja, azon kapja magát, hogy a kollégákat gyakran ismételje meg, amikor nem látja a szájukat. "Az ajkolvasásra vagy az ASL-re [American Sign Language] támaszkodó sokak számára valóság, hogy a maszkok sokkal nehezebbé teszik a kommunikációt" - jegyzi meg. "Különösen azért, mert az arckifejezések az amerikai jelnyelv szerves részét képezik."


Noha a' nem kifejezetten javasolja az arcvédők használatát, az Amerikai Beszéd-Nyelv-Halló Egyesület (ASHA) nemrég levelet küldött Robert CD Redfield CDC igazgatójának, amelyben az ügynökséget hangsúlyozta az átlátszó maszkok és egyéb kommunikáció szükségességének hangsúlyozásával. segédeszközök az egészségügyi intézményekben a hallási és egyéb kommunikációs zavarokkal küzdő emberek segítésére. "Ha a beteg nem hallja / nem érti megfelelően a&# 39-et, súlyos következményei lehetnek, mint például a káros orvosi események" - mondja Francine Pierson, az ASHA szóvivője. A bostoni Brigham and Women' kórház egyrészt átlátszó kivágásokkal ellátott speciális maszkokat kezdett használni, amelyek láthatóvá tették a szájat a hallássérült betegekkel beszélő egészségügyi dolgozók számára.


Bármit is viseljen a fertőzések megelőzése érdekében, amikor kilép és tartózkodik, ne feledje, hogy a COVID-19 elleni biztonságban tartás számos biztosítékot jelent, beleértve az alapos kézmosást is.


A legfontosabb biztonsági intézkedés azonban a társadalmi távolságtartás, mondja Cherry. „A vírus ezekben a cseppekben található, és nem mennek túl messzire - a földre hullanak. Tehát, hogy' miért [6 méterre] maradni másoktól, az a legfontosabb, amit mindannyian tehetünk."


Egy pár:Környezeti problémák a tüdőgyulladásban Következő:Guangzhou Nemzetközi Járványmegelőzési Anyag- és Eszközvásár