Környezeti problémák a tüdőgyulladásban

- Aug 19, 2020-

Környezeti problémák a tüdőgyulladás járványábanAz új korona vírusjárvány tovább terjed, és a világ szinte minden országát érinti. A járvány elleni globális küzdelem előtt az emberek jelentősen megértették a GG-t; műanyagok okozzák. Számos ország kiadta és végrehajtotta a" műanyag tilalmak" a műanyagok által a környezetbe okozott fő szennyezés csökkentésének reményében.


A jelenlegi járványhelyzetben azonban hirtelen megnőtt a műanyagok iránti kereslet, de a műanyag hulladék újrahasznosítását ez befolyásolta. Sok ország' A járvány miatt a műanyag termékek tiltását is elhalasztották.


Az eldobható műanyag szívószálak, műanyag kiskanalak és műanyag tamponok brit tilalma eredetileg ez év április végén lépett hatályba, de a brit Környezetvédelmi, Élelmezési és Vidékügyi Minisztérium úgy döntött, hogy októberre elhalasztja a tilalmat. Az Egyesült Államok egyes államai felfüggesztették az eldobható műanyag bevásárló táskák tilalmát is.


Ugyanakkor idén márciusban a Brit Műanyagipari Szövetség - a Brit Műanyag Szövetség kijelentette, hogy a műanyag iránti kereslet a járvány miatt jelentősen megnőtt.


A járvány sok iparágat sújtott, de a műanyagipar virágzik. Ez a jelenség a járványmegelőzési időszak négy fő igénye miatt következik be:


Eldobható járványmegelőzési anyagok

A maszkok alapanyaga főleg nem olvadt szövet, magas olvadáspontú polipropilén anyagokból. A polipropilén egy félkristályos hőre lágyuló műanyag. Az orvosi maszkok általában többrétegűek, amelyek közül a legbelső és a legkülső réteg fonott nem szövött szövet, a középső réteg pedig olvadékfúvott szövet.


Az olvadt fújt ruha a maszkok szűrőhatásának kulcsa. A szokásos orvosi sebészeti maszkoknál egy réteg olvadt fúvott kendő, az N95 maszkoknál pedig legalább három réteg olvadt fúvott kendő található.

Még mindig nincsenek statisztikák arról, hogy hány orvosi maszkot használtak a járvány elleni küzdelemben. De nagy a száma nyilvánvaló. Kínai hivatalos médiaértesülések szerint csak Kínában a maszkgyártás rekordot döntött február 29-én: az országos napi termelés 116 millió volt.


Az egyéb járványellenes anyagok, például a kesztyű és a védőruházat mennyisége is óriási, és a műanyag is a kesztyűk és védőruhák fő nyersanyaga.


Eldobható pohárdoboz

A járvány kitörése előtt néhány kávélánc arra biztatta a fogyasztókat, hogy hozzanak maguknak csészéket, és árengedményeket kínáltak. A járvány kitörése után ezt a környezetvédelmi intézkedést felfüggesztették.


Olyan dolgok, amelyeket nem tudhat a műanyagról

A műanyag szennyezés bejuthat az élelmiszerláncba

A tanulmány megállapította, hogy egy kiváló minőségű teazsákban több milliárd műanyag részecske van

Bár úgy tűnik, hogy az eldobható kávéscsészék papírból készülnek, valójában műanyag bélést használnak, hogy erősebbé és hőállóbbá váljanak, és alapvetően nem újrahasznosíthatók.


Körülbelül 10 évvel ezelőtt, 2011-ben statisztikák szerint 2,5 milliárd eldobható kávéscsészét dobtak el évente. Mivel a feltörekvő országokban egyre több középosztály kezdi el fogyasztani a kávét a nemzetközi üzletláncokból, ez a szám egyértelműen magasabb.


A járvány kezdete után az embereket elszigetelték otthonuktól, és nem ettek éttermekben. Egy ideig nőtt az elvitel iránti kereslet, ami a műanyag dobozok és az elvihető csomagoló műanyagok használatának növekedéséhez vezetett.

Fertőtlenítő kellékek

A járvány megelőzése érdekében az emberek fertőtlenítő kézi és fertőtlenítő nedves törlőkendőket vásárolnak. A fertőtlenítőszert műanyag palackban, a fertőtlenítő törlőkendőt pedig műanyag csomagolásban tartalmazzák.

Online vásárlás

Izoláljon otthon, és nem mehet el a boltba vásárolni, amire általában szüksége van. Sokan alapvetően az online vásárlásokra és a háztól házig szolgáltatásokra támaszkodnak.


Olyan súlyos válság, amely súlyosabban érinti az emberi életet, mint a tüdőgyulladás

Jó hír a tüdőgyulladás környezete számára: a szennyezés és az emisszió gyorsan csökken

A szappantörténet: mit mutat a régi szerelmet visszanyerő brit

Tudósok: A hulladék műanyag szálak bekerülnek a tengeri táplálékláncba

Az online vásárlás során a külső csomagolásban használt műanyag zacskók, műanyag szalagok és műanyag töltőanyagok mindig is nagy gondot jelentettek a környezetvédők számára. A járvány idején az online vásárlás megugrása kétségtelenül több műanyag hulladékot eredményez.


De hova kerülnek ezek a műanyag termékek?


A bezárási intézkedések valóban javították a globális környezetet, javították a levegő minőségét, csökkentették a vízszennyezést és jelentősen csökkentették az üvegházhatású gázok kibocsátását, de mi van a műanyag szennyezéssel?


Ezt aggasztják leginkább a környezetvédelmi szervezetek és a környezetvédők. Figyelmeztették, hogy a műanyag szennyezés által okozott kár tartós lehet, és ember nem tudja orvosolni.


Egy pár:Útmutató a megrongálódott arc használatához Következő:Az arcvédők jobbak, mint a maszkok a koronavírus elleni védelem érdekében