Viselhetek maszk helyett arcvédőt?

- Jun 22, 2020-

Viselhetek maszk helyett arcvédőt?


A gazdaság és a társadalom újbóli megnyitásakor az emberek várhatóan több tevékenységet végeznek, és szoros kapcsolatokat létesítenek az emberek között, ideértve a tömegközlekedést is. Erre tekintettel meg kell különböztetni az arcmaszkok és az álarcok alkalmazását.


Ez különbözik attól az esettől, amikor a megszakító alatt egy arcvédőnek szabad a maszkot helyettesítenie.


A maszk most az alapértelmezett beállítás


2020. június 2-tól mindenkinek továbbra is viselnie kell az arcvédőt a háza előtt. Alapértelmezés szerint maszkot kell használnia, amely szorosan és teljesen eltakarja az orrát és a száját.


miért ilyen?


A COVID-19 főleg cseppenként oszlik el. A maszk kialakítása általában rést hagy a maszk és az arc között. Az orrra és a szájra szorosan és teljesen illeszkedő arcvédőknek nincsenek ilyen hézagok.


A maszkok csak meghatározott mentességi csoportokhoz vagy beállításokhoz érhetők el


Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy nem viselnek arcvédőt, maszkokra lehet szükség. Megfelelően kell viselni őket, hogy a maszk a homlokától az álla alá borítsa az egész arcot, és körbevegye az arc oldalait.


Maszkot viselő emberek:


A 12 éves vagy annál fiatalabb gyermekek nehézségekbe ütközhetnek a maszkok hosszú ideig tartó viselésében és fenntartásában;

Azok a személyek, akik hosszú ideig maszkot viselnek, légzési vagy egyéb egészségügyi problémákat okozhatnak; és

Azok az emberek, akik egy csoporttal beszélnek egy tanteremben vagy előadás stílusában, általában ott maradnak, ahol beszélni akarnak, és biztonságos távolságot tudnak tartani bárkitől.

Mentes feltételek:

Jelenleg a televíziós közvetítést végző személyzet mentesül a maszkok vagy maszkok viselése alól. Ez a mentesség mindaddig fennmarad, amíg az ilyen tevékenységeket biztonságos és ellenőrizhető környezetben folytatják.


Az arcvédő a maszkon viselhető


Bizonyos esetekben a maszkot a maszkon viselhetik, hogy további védelmet nyújtsanak. Védőburkolat viselése megvédheti szemét a vírusrészecskéket tartalmazó cseppektől, és megakadályozhatja a maszk nedvesedését is. A maszk viselése szintén megakadályozhatja, hogy az emberek beállítsák a maszkot vagy megérintsék az arcát.


Maradjon otthon és maradjon biztonságban


Továbbra is ajánlott, hogy mindenki maradjon otthon, és kerülje a lehető legtöbb kimenést.


Azoknak, akiknek ki kell menniük, továbbra is maszkot kell viselniük, és megelőző intézkedéseket kell hozniuk, például a kézhigiénét és a biztonságos evakuálást a COVID-19 terjedésének csökkentése és megakadályozása érdekében.


Azok számára, akiknek nehézségeik lehetnek maszkok vagy arcmaszkok viselésében, a bűnüldöző szervek továbbra is fenntartják a rugalmasságot. Ez magában foglalja a speciális szükségletekkel rendelkező gyermekeket és a két éven felüli gyermekeket. Különösen biztonsági okokból a 2 év alatti gyermekeknek nem ajánlott maszkot viselni.


Amint egyre több tevékenység és szolgáltatás fokozatosan helyreáll, mindenkinek maszkot kell viselnie, betartania a személyes higiéniai szokásokat, valamint betartani a biztonságos evakuálást és a biztonságos kezelési intézkedéseket.


Egy pár:Hongkongi vezető Exec. Carrie Lam elhalaszthatja a szeptemberi választást a Covid-19-re hivatkozva - jelentés Következő:Miért viselnek egyes országok arcmaszkokat, mások miért nem