5 építész arcmaszkokat tervez az új koronavírus hatására

- Jul 29, 2020-

Az építészek szerte a világon már felhasználják tudásukat a koronavírus elleni küzdelemhez. Vannak, akik alternatív létesítményeket terveztek a kórházak kapacitásának növelésére, míg mások különböző típusú arcvédő eszközök tervezésére gondoltak, amelyek segítenek megoldani az arcvédők világméretű hiányát. A vállalatok, egyetemek és magánszemélyek 3D nyomtatási technológiát, könnyen összeszerelhető technológiát és olcsó anyagokat használnak, és saját szakértelmük alapján álarcokat terveznek az állampolgárok és az egészségügyi személyzet számára.

A Foster Architects egy újrafelhasználható univerzális szemüveg prototípusát tervezte, amely könnyen tisztítható és újrafelhasználható, a gyors tömegtermelés elérése érdekében. A konkrét terv letölthető. A kialakítás három részből áll: 0,5 mm-es optikailag átlátszó PETG-ből készült napellenző, reteszelhető puha PP fejpánt és a kettőt ötvöző műtéti szilikon fejpánt. A napellenző kevesebb, mint 30 másodperc alatt kivágható, és kevesebb, mint 1 perc alatt összeállítható. A szemüveg könnyen szétszerelhető, tisztítható, fertőtleníthető és újrafelhasználható.

Ezenkívül Tomohiro Katsuki, a Prism Design új, koronavírus elleni védőmaszkot tervezett, amely viszonylag olcsó anyagokból áll, és amelyeket a világ lakberendezési központjaiban lehet megvásárolni. Átlátszó PVC, nejlonszalag és poliuretán hab és szalag segítségével bárki könnyen elkészíthet maszkot egy használati késsel és egy vonalzóval. Másrészről az Escuela Radical jobb módszereket tárt fel a 3D-s maszkok nyomtatására. A vállalat megosztotta alapvető védőmaszkjait, újjáépítve a párbeszédet a valósággal.


Egy pár:Szüksége van a gyermekemnek arcvédőre? Következő:Útmutató a megrongálódott arc használatához