Milyen típusú maszkokat használnak a COVID-19 terjedésének megakadályozására?

- Aug 06, 2020-

children face shield.jpg

Milyen típusú maszkokat használnak a COVID-19 terjedésének megakadályozására?

Orvosi maszkok (más néven sebészeti maszkok): Ezek a maszkok legalább három szintetikus nemszövött anyagból készülnek, és a szűrőréteg beillesztésére vannak konfigurálva. Ezek a maszkok különböző vastagságúak, különböző folyadékállósággal és két szűrési szinttel rendelkeznek. Ezek az orvosi maszkok csökkentik a légzőcseppeket viselőjétől más emberek és a környezet számára. Megakadályozhatják a vírus átterjedését más emberekről a viselőjére is.


A tiszta maszk felvétele és a maszk eltávolítása előtt alkoholtartalmú kézi dörzsöléssel vagy szappannal és vízzel tisztítsa meg a kezét. Ezeket a maszkokat szorosan kell viselni az arcon. A viselőjének kerülnie kell a maszk megérintését, amíg az az arcon van, és azonnal dobja el, ha nedves lesz. Fontos, hogy a maszk viselését kombinálni kell más megelőző intézkedésekkel, beleértve a gyakori kézhigiéniát és a test evakuálását legalább 1 méter.


Mikor és hogyan kell maszkot használni


Légzőkészülékek (más néven szűrőmaszkos légzőkészülékek - FFP), és különböző teljesítményszintekkel rendelkeznek, például FFP2, FFP3, N95, N99): Ezeket a légzőkészülékeket kifejezetten az aeroszolt gyártó orvosi személyzet számára tervezték. A környezet és a terület gondoskodik a COVID kezeléséről -19 beteg. A légzőkészülék használata előtt az orvosi személyzetet megfelelő vizsgálatnak kell alávetni, hogy megfelelő méretű legyen-e.


A nem orvosi maszkok (más néven szövetmaszkok, házi készítésű maszkok, barkácsolási maszkok) gátként szolgálhatnak a vírus viselőjétől mások felé történő terjedésének megakadályozásában.


Megvásárolhatók kereskedelemben vagy manuálisan, és általában nem annyira szabványosítottak, mint az orvosi maszkok. Sokféle szövetmaszk létezik. Az orrát, a száját és az állát el kell takarniuk, és rugalmas hurkokkal vagy hevederekkel kell rögzíteni, amelyek több réteget tartalmaznak, moshatók és újrafelhasználhatók.


Ne feledje, hogy a szövetvédő maszk használata önmagában nem elegendő a megfelelő védelem biztosításához. Tartson legalább 1 méteres fizikai távolságot más emberektől, gyakran tisztítsa meg a kezét, és továbbra is kerülje az arc és a maszk érintését.


Az utolsó egy arcvédő, ez a' hasznos maszk, amely hatékonyan képes kipróbálni a COVID-19-et.

Egy pár:Megtaláltuk a gyermekek számára legmegfelelőbb arcvédőt! Következő:Hogyan tartsuk tisztán az arcvédőt?