Milyen típusú szájpajzsok vannak?

- Jun 15, 2020-

A szájpajzs olyan eszköz, amely megvédi a fogait az alvás közbeni csikorgástól vagy összeszorulástól vagy edzés közbeni sérülésektől. Segíthetnek a horkolás csökkentésében és az obstruktív alvási apnoe enyhítésében is.

Azonban nem minden szájpajzs azonos. Három fő típus létezik, az Ön igényeitől függően. Olvassa tovább, hogy megértse a különböző típusokat, beleértve azt is, hogy melyik típus a legjobb bizonyos esetekben.

Milyen típusú szájpajzsok vannak?

Készlet szájvédő

A tartalék merevítők a legelterjedtebbek és a legolcsóbbak. A legtöbb sportcikk-áruházban és gyógyszertárban megtalálhatja őket.

Általában kicsi, közepes és nagy méretűek, amelyek megfelelnek a fogaknak. A legtöbb pótkerék csak a fogait takarja.

Bár a spotmerevítők könnyen megtalálhatók és olcsók, mégis vannak hátrányaik. A korlátozott méretű opciók miatt gyakran kényelmetlenek és nem szorosak. Ez szintén megnehezítheti a beszédet viselés közben.

A harapásvédőknek többféle mérete van, testreszabhatók a fogakhoz, több méret helyett. Ez magában foglalja a szájvédő forralását, amíg az puha nem lesz, majd az első fogakra helyezi és leharapja.

A legjobb illeszkedés érdekében mindenképpen kövesse a mellékelt utasításokat.

Egyéni szájpajzs

A fogorvos által testre szabott szájvédőt is beszerezheti. Meg fogják formálni a fogait, és ezzel kifejezetten a fogak és a száj szerkezetére alkalmas szájcsöveket hoznak létre.

Ez az illeszkedés sokkal jobb, mint a közönséges vagy harapásvédőké, ami kényelmesebbé teszi őket alvás közben, és véletlenül sem száll le.

Ha fényezi a fogát, horkol vagy alvási apnoét, akkor a testre szabott szájpajzs a legjobb választás. Bár drágábbak, mint a vény nélkül kapható nadrágtartók, sok fogászati ​​biztosítási terv mégis fedezheti a költségek egy részét vagy egészét.


Egy pár:A szájpajzs számos jellemzője Következő:Mi a szájpajzs jellemzői?