Az arcvédők hatékonyabb elrettentők lehetnek a COVID-19-től

- Jun 01, 2020-

Az arcvédők hatékonyabb elrettentők lehetnek a COVID-19-től

Amerikaiak százmilliói hallgatták meg a kormány legújabb kormányzati ajánlásait, és gyorsan maszkokat öltöttek abban a reményben, hogy megállíthatják az új koronavírus terjedését.


De van egy másik lehetőség: átlátszó műanyag maszkokat sok orvosi személyzet használt.


Most egy szakértői testület szerint az arcmaszkok helyettesíthetik az arcmaszkokat, hogy kényelmesebb és hatékonyabb elrettentést nyújtsanak a COVID-19-nek.


Az Iowai Egyetem három orvosa elmondta:" A maszkok gyorsan és gazdaságosan előállíthatók és forgalmazhatók a közösségi környezet elterjedésének biztonságos és jelentős csökkentését célzó stratégia részeként."


Elérkezhetett a maszk pillanata.


Noha az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Megelőzési Központjai áprilisban kezdték javasolni a maszkok használatát a COVID-19 terjedésének megakadályozására, a laboratóriumi vizsgálatok „azt ajánlották, hogy a maszkok [csak] vírus méretű aeroszolrészecskéket szolgáltassanak. szűrő" ;.


Perencevich' csoportja szerint a&"arcmaszkok jobb lehetőségeket kínálhatnak."


A vírus terjedésének leghatékonyabb megállításához a maszknak az álla alá kell nyúlnia. Az iowai csapat tagja azt mondta, hogy a füleket is el kell takarnia, GG: A homlok és a pajzs fejhallgatója között ne legyen szabad rés."


Hozzátették, hogy a pajzsoknak sok előnye van a maszkokkal szemben. Először is, végtelenül újrafelhasználhatók, és csak szappannal és vízzel vagy szokásos fertőtlenítőszerekkel kell tisztítani. A védőburkolatok általában kényelmesebbek, mint a maszkok, és gátat képeznek, amely megakadályozza, hogy az emberek könnyedén megérintsék az arcukat.


Beszéd közben az emberek néha lehúzzák a maszkot, hogy megkönnyítsék a dolgokat, de nem szükséges maszkot viselni. A szerzők rámutattak:" A maszkok használata arra is emlékeztetheti az embereket, hogy tartsák meg a társadalmi távolságot, de láthatóvá tehetik az arckifejezéseket és az ajkak mozgását a hangérzékelés elérése érdekében."


Egy pár:A fő funkciója a szemüveg és védő maszkok? Következő:Az arcvédők jók a mindennapi használatra?