Lehet arcpajzsok helyett arcmaszkok megelőzésében COVID-19

- Jun 04, 2020-

Lehet arcpajzsok helyett arcmaszkok megelőzésében COVID-19


Az arcmaszkok segítenek megelőzni a COVID-19 terjedését, de vannak, akik ügyetlennek, kényelmetlennek vagy elviselhetetlennek találják őket.

Szakértők azt mondják, van is egy jó lehetőség azok számára, akik nem használják a maszkok viselése a nyilvánosság előtt.

 

Dr. Amesh Adalja, a vezető tudós a Johns Hopkins Egyetem Egészségügyi és Biztonsági Központ Baltimore-ban, mondta műanyag arc pajzsok egy másik módja annak, hogy hagyja abba COVID-19. Néhány módszer könnyebb lehet.

 

Ezek átlátszó műanyag vagy plexi védőburkolatok, amelyek lefedik az egész arcot a homloktól az állig vagy az alsógától. A rugalmas fejpánt biztosítja a pajzsot a helyén.

 

Szerint a szerkesztői nemrég megjelent a Journal of the American Medical Association, ha egy maszkot viselnek belül 18 cm-es köhögés, a maszk csökkentheti vírus expozíció 96%, és a jelenleg ajánlott társadalmi távolság 6 láb, akkor lehet csökkenteni 92 % Vírus expozíció.

 

"Arcpajzsok végül cserélje ki ezeket a maszkokat," Mondta Adalja. "Azt hiszem, több bizonyíték támasztja alá azok használatát."

 

Bár az arcpajzsok nem olyan népszerűek, mint az arcmaszkok, a maszkok megvásárolhatók az interneten. Amazon kínál számos különböző márka maszkok, köztük egy által kifejlesztett saját mérnökök.

 

Szakértők azt mondják, hogy a pajzsok számos előnye van, mint a maszkok, hanem néhány hátránya.

 

Dr. Frank Esper, a clevelandi gyermekfertőző betegség specialistája azt mondta, hogy mivel lefelé nyúlnak a homloktól, meg tudják védeni a szemet, valamint az orrát és a száját. A vírus a szemen keresztül jut be a szervezetbe.

 

Adalia rámutatott, hogy az arcvédők is, hogy az emberek kényelmesebb viselet. Azt mondta: "Összehasonlítva a maszkok, hogy kevesebb elzáródás a száj és az orr."

 

Esper rámutatott: "Nem érzed a szellőt, de friss levegőt szívhatsz ahelyett, hogy egy maszkon keresztül próbálnál lélegezni."

 

Az arcvédőkkel jobb az emberek közötti kommunikáció. Az emberek látják az egész arcodat a pajzson keresztül, megkönnyítve az emberek számára, hogy beszéljenek.

 

Adalia azt mondta: "Sokan leveszik a maszkjukat, vagy leteszik őket, amikor beszélnek az emberekkel. Az emberek ezt reflektíven teszik, mert a hangjukat maszkok borítják." "A maszkok, akkor jobban lásd az emberek arckifejezéseket."

 

A védőburkolat viszonylag könnyű és kényelmes viselet. Ha az emberek időt a kirándulás után, hogy mossa meg őket antibakteriális rongyok vagy szappannal és vízzel, ők is újra, Adalja és Esper mondta.

 

Espier hangsúlyozta, hogy rendszeresen meg kell tisztítani, mert a védőburkolatok egyik hátránya, hogy megfelelő felületet biztosítanak a túléléshez.

 

Kifejtette: "Tudjuk, hogy ez a vírus inkább műanyagon él, mint porózus anyagokon, például ruhán, papíron vagy kartonon."

 

Szakértők azt mondják, hogy a típusú védelem által nyújtott maszk is teljesen eltér a maszk.

 

Az arcvédők megvédhetik az embereket abaktériumok által hordozott személyektől. Az arcvédő viszont megvéd a körülötted lévők fertőzéseitől.

 

Esper azt mondta: "Megvédi a viselőjét." "Azonban, ha köhög, mert az arcvédő távol van az arcodtól, ezek a cseppek még mindig jobban esnek, mint amikor felteszed a maszkot, mert ebben az esetben a Következő, akkor alapvetően a maszk szívja el."

 

Esper azt mondta, hogy a betegekkel dolgozó orvosok maszkot és maszkot viselnek, és ez a kombináció a legjobban megakadályozhatja a vírus terjedését.

 

Esper és Adalja azonban úgy vélik, hogy a hétköznapi embereknek képesnek kell lenniük arra, hogy ezt a két eszközt maguk használják.

 

Esper azt mondta: "A közösségben az emberekkel töltött idő nagyon nehéz, nem is beszélve arról, hogy mindannyian viseljék."


Egy pár:Az arcvédők jók a mindennapi használatra? Következő:Mi a COVID-19